Jak w tytule. Szukałem na forum, ale znaleźć nie mogłem. Chodzi mi o to czy wielka to będzie rzeźba, czy w miarę łatwo da się to przystosować. Mój wydech jest mega pordzewiałym patentem, a mam możliwość kupić dość okazyjnie dobry wydech Bosala od Scorupiaka 2,9 (bez kolektora, mam nadzieję spasować do mojego).
z góry dzięki za pomoc.
howgh
Jakub. / 2006-12-07 01:09:03 /
nie bedzie paswoac wogole bo to tak jak bys zakladal klocki od opla zakladac do forda, moze by pasowaly ale trzeba by bylo przyciac przyszlifowac i na drut przywiazac
rownie dobrze na tej zasadzie zalozysz wydech od kazdego innego auta z silnikiem V6, jezeli jestes magikiem spawania to kup rury tlumiki uniwersalne i sobie wydech stworzysz wyjdzie coe to na materialy okolo 500-600 zl i caly dzien w garazu
wydech kompletny do capri firmy bosal kosztuje 1280 zl a w tym komplecie sa dwa rozprerzacze dwa tlumiki srodkowe i dwa koncowe, do tego jeszcze ja dozucam 4 obejmy do srkecenia rur, 6 wieszakow gumowych i dwa wieszaki metalowy tlumikow koncowych.
w razie jak bys byl chetny na nowy napisz do mnie maila
CHUDER / 2006-12-07 08:17:32 /
Przerabiałem temat z Taunusem 2,0. Sprzedałem ten wydech jeszcze bardziej okazyjnie, niż kupiłem. Tak jak napisał Chuder. Na ilości i układzie cylindrów silników, z których pochodzą, kończy się podobieństwo tych wydechów. Chociaż za 1200 zł to ja bym sobie raczej zamówił wydech z nierdzewki, niż jakiegoś tam Bosala
radzieckii / 2006-12-07 17:57:38 /
Dzięki chłopaki za info. 1200 peelenów to faktycznie sporo. Chyba zaryzykuję rzeźbę spawarkową, lecz najpierw sprawdzę moje tajne kontakty, czy nie uda się coś taniej załatwić. A ten ze Skorupiaka zgodnie z sugestią odpuszczę.
Życzę stosunkowo udanego wieczoru.
howgh!
Jakub. / 2006-12-07 18:14:12 /
ten z bosala jest robiony ze stali aluminizowanej i nie koroduje a z nierdzweki za 1200 jak ktos zrobic taki wydech do V6 capri to sam chetnie sie zainteresuje ale raczej nie jest to mozliwe bo za dwa dobre tlumiki z nierdzewki trzeba dac okolo 600-700 zl a tu jest ich 4 szt plus dwa rozprerzacze
biorac pod uwage ze capri ma dwa nie zalezne wydechy to 600 zl na strone to wcale nie jest ak duzo
CHUDER / 2006-12-07 23:50:40 /
Do Taunusa 1,6 Bosal z montażem 450 zł. Ja miałem propozycję do V6 z nierdzewki za niecałe 1400 zł (Bosal prawie 1200). No ale Taunus to nie Capri, więc ceny w żaden sposób się nie pokrywają...
radzieckii / 2006-12-08 20:12:12 /