Siema.
Chyba trzeba by coś ustalić w sprawie nadchodzącego SO. Jeśli chodzi o miejsce to chyba nic bardziej sensownego niż Broczyno nam nie zostaje, na takich samych warunkach jak Borneo 2024. Jak ustalimy termin to złożę wniosek przez maila do władz, o pozwolenie na nasze spotkanie na takich samych zasadach jak ostatnio.
Zmiana, która już niestety nastąpiła w systemie mobilet, dotyczy kwoty za wjazd na JEDEN dzień na lotnisko celem pojeżdżenia autem na placyku lub płycie lotniska. Ziściła się zapowiadana kwota z dupy - 400 pln/dzień. Absurd. Tym nie mniej, mało kto z ekipy bywalców na SO/Borne jest zainteresowany w ostatnim czasie intensywnym upalaniem czegoś poza kiełbasą na grillu, toteż myślę że Broczyno, biorąc pod uwagę pisemne zezwolenie na bezpłatny pobyt przy lotnisku (bez wjazdu na plac/płytę) wciąż stanowi dobrą opcję.
No chyba że możemy i chcemy eksperymentalnie sprawdzić Wilcze Laski, na których też za bardzo nie ma już realnych/racjonalnych warunków do jeżdżenia, więc może co za różnica, tyle tylko żeby dostać oficjalne pozwolenie na pobyt i mieć tam jakiś sensowny zakątek. Nie wiem, piszcie se co uważacie.
Termin? Ja proponuję 9-11.05.2025
Pozdro
To ja zaczynam robić podchody, znowu w urodziny Juli :D
Jędruś / 2025-02-16 17:05:32 /
A tydzień później?
Janina / 2025-02-16 17:51:57 /
Mi pasuje 9-11.
szeski
/ 2025-02-16 17:54:17 /
Od kilku lat robimy w drugi weekend mają.
Dobra mi też już pasuje
Jędruś / 2025-02-16 18:11:24 /
Jędrek, ale nie śpisz na wycieracze?...
Mi pasuje.
granadziarz_3M / 2025-02-16 18:38:46 /
Nie, a w dodatku znowu ciasto będę miał :)
Jędruś / 2025-02-16 18:45:27 /
Mi też pasuje 😉
Ludwik 3M / 2025-02-16 19:01:57 /
Dred - narzekasz czy akceptujesz i potwierdzasz? ;)
Janina - no na razie z tego co widzę jesteś przegłosowywany(a)... :( pokombinujesz coś?
A czy mi kiedykolwiek nie pasowało?:)
Kalendarz ustawiam pod zloty i spotkania, a nie odwrotnie i zawsze pyknie:)
<3
Wbijam w kalendarium :)
Piosiu.
/ 2025-02-17 09:02:31 /
remontu chałupy raczej nie przełożę..
Janina / 2025-02-17 09:30:14 /
...no dobra przełożyłam :)
Janina / 2025-02-17 10:46:43 /
Hehe, no i zacnie! :)
Za daleko, za zimno, będzie padać, nawierzchnia do kitu, nie będzie mnie, nie żałuję, nie pozdrawiam xd
Curtis_Capri
/ 2025-02-17 16:01:53 /
XD
Ważne pytanie. Brać buty czy lepiej jechać na bosaka - lis może czuwać. Jędruś, masz nowe klapki?
Fuszix 3M / 2025-02-18 19:34:56 /
Będę miał, tylko mu nie mówcie bo to niespodzianka ma być. Tym razem to i skarpetki mu odpalę.
Jędruś / 2025-02-18 19:58:55 /
Ale truć biedaka... i to gazem???
granadziarz_3M / 2025-02-18 21:08:49 /
Bierzcie butów ile chcecie. Tylko niech ktoś szafę pancerną zabierze ;)
Siema, mały update sytuacyjny w Broczynie:
Dzwonilem, pisałem prośbę o pozwolenie dla nas na pobyt na zasadach jak podczas Borneo 2024. Po kilku tygodniach udało mi się w końcu dostać odpowiedź, zezwalają nam na pobyt na terenie zielonym przy drodze dojazdowej na lotnisko (tam gdzie zawsze) sytuacja w ogóle całego lotniska jako takiego, zmieniła się jednak dość znacząco. Od tego sezonu wprowadzili ograniczenie polegające na dopuszczeniu tych co chcą jeździć JEDYNIE do 1 weekendu (słownie: jeden) w miesiącu. Więc jak ktoś zaklepie jakiś termin np w maju to nikt inny w maju już tam nic nie zorganizuje. Beznadzieja. Okazało się że tydzień czy dwa później jest już coś zaklepane, ale ja cisnąłem, że my nie jesteśmy zainteresowani jeżdżeniem tylko miejscem na spotkanie, piknik, chill. Takie więc takie pozwolenie dostaliśmy i przyjeżdżając zobowiązujemy się go przestrzegać. Czyli obowiązuje CAŁKOWITY zakaz wjazdu na plac i płytę lotniska, nawet po uiszczeniu opłaty. Nic. Nie możemy też oczywiście na tej drodze upalać ani hałasować, no wiadomo. No ch*j, jest jak jest, nic innego na tą chwilę w tej kwestii nie zdziałamy.
Mimo powyższego wiem, że większość i tak jest zainteresowana smażeniem kiełbasy, tofu czy czego tam chce na grillu, a nie opon na asfalcie, więc zasadniczo wiele to chyba dla nas nie zmienia. Nie mniej jeśli ktoś planował potestować auto czy coś podobnego to muszę rozczarować. Nawet jak zapłaci Czaplinkowi miliony monet, nie może tego zrobić, chyba że chce nam zepsuć opinie i spalić nam mosty/miejscówkę do chillowych spotkań....
Pozdro i do zobaczenia 9-11.05.2025
Bedziem jarać kiełbadrony.
granadziarz_3M / 2025-04-22 23:26:38 /
Chyba powoli czas prze ieść Spring Open na Sycylię....2 opuszczone płyty lotniska, zyliard placów:) nikt sie nigdy nienczepia :) a jak chcecie spanko to można na spocie 5m od laguny :) i nie mówię tu K renault. No dojazd zamiast 4h to 17h + prom ale :)
SKUN_3M / 2025-04-26 09:36:21 /
Skun moze lora na fury i ryanar na ludzi ... Bedzie szybciej