Panowie jak w tytule mi jut brakło pomysłów co może być
Tak sobie myślę że to może być lewe powietrze spod kolektora sacego albo i oringi dolne w wtryskach bo jakoś tak lekko wskoczyły no jutro kupię dymiarkę i zobaczę
10,5 bara to już prawie trup (2.9) Skoro ewidentnie pokazuje problem z pierwszym garem to problem jest w uszczelnieniu dolotu. Jakie objawy? kuleje, nie podnosi? zamula?
markokrk / 2026-09-27 21:06:11 /
Strasznie kuleje po wymianie świec na chwilę było lepiej ale tak jak prawisz to może być lewe powietrze tylko pytanie dlaczego na 3 cyklu kod błędu 30 a na pierwszym 10
Co do kompresji to w jakich granicach ma mieć ten silnik fabrycznie pomiar robiłem sam i ciężko jest docisnąć sondę z gumą od manometru samemu i włączyć rozrusznik musiałem po kombinować z pstryczkiem
Przede wszystkim, musisz znaleźć kolegę " pod sklepem" Po mojemu jest nieszczelność na prawym banku.
pzdr
markokrk / 2026-09-27 23:01:29 /
Będę działał i też obstawiam nieszczelność w dolocie pod aierboxem
Dzięki za odzew
są takie proste włączniki, które zapinasz krokodylkami na rozrusznik i możesz kręcić naciskając klawisz pod maską
camaro
/ 2026-09-28 13:15:02 /
Widziałem filmik jak Duda mierzył ciśnienie i miał gaz w podłogę wciśnięty podczas kręcenia silnikiem. Nie wiem po co to ale tak robił.
mishq (Mateusz G.)
/ 2026-09-28 17:45:38 /
żeby zlikwidować opory w dolocie, jak przepustnica jest zamknięta to tłok nie zaciągnie swobodnie powietrza i pokaże gorszy wynik kompresji
camaro
/ 2026-09-28 17:56:34 /
Dzięki dzięki jak narazie to nie mam czasu aby podejść do garażu i dalej się bawić udało mi się kupić kąplet uszczelnień na górę i dół silnika praca zabiera mi cały wolny czas bo sezon grzewczy się zbliża i pompy ciepła trzeba lutować