logowanie | rejestracja
capri.pl » forum » zloty » Marzenie

Marzenie

Mam marzenie, aby przyjechać do Amalfi we Włoszech. Wydaje się, że wkrótce zostanie spełnione. Planuję jesienią 2015 roku. Ktoś chce dołączyć?

Paramaribo / 2015-08-27 15:52:09 /

na stałe?

Jak tam warunki z pracą?

magic Dokładna lokalizacja na mapie / 2015-08-27 16:30:57 /

Gdybys dodal, ze jedziesz starym Fordem i szukasz ekipy - byloby to bardziej odpowiednie.
Ale zeby nie bylo zbyt gorzko, to polecam to miejsce jak zadne inne we Wloszech.
Jesli chcesz zaznac troche tamtejszego zycia, polecam wizyte w hotelu Limoneto Di Ercole w wiosce Erchie, pozwola ci uczestniczyc przy zbiorze cytryn, a jesli jestes dobry zaplacisz mniej za pokoj :)
Jesc mozna praktycznie w kazdym miejscu, choc sa miejsca gdzie za butelke wina placi sie pare tysiecy euro, ale kto co lubi :)

A jesli ktos chce jechac do pracy, to dobry czlowiek znajdzie ja w kazdym kraju :D

on_the_run Dokładna lokalizacja na mapie / 2015-08-27 16:38:20 /

Szukasz współlokatora czy chcesz rozłożyć koszty wyjazdu na emigrację?
PS: sorry, nie mogłem się powstrzymać ;)

Adas' Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2015-08-27 16:40:24 /

Ponad 20 lat temu dojechałem do Sorrento, czyli tuż obok Amalfi. Moim pojazdem był malutki Seat Ibiza (System Porsche :-))) ) a było nas w sumie czworo Compadres. Taki studencki wypad do Włoch, 28dni jeżdżenia, od Wenecji aż do Sorrento. Pół roku oszczędzaliśmy na tę wyprawę..... sentyment mi się włączył.
Oczywiście polecam wypad na wyspę Capri !!! Piękna.

Bartłomiej Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2015-08-27 22:55:01 /

Zasadniczo i tak nikt z Toba nie pojedzie, bo ( tu wstawic odpowiednie ), ale sama wyprawa w sumie prosta. Assistance na europe, potem 1 i do przodu... Dalej juz z gorki;)

michalch83 / 2015-08-27 23:03:58 /

Zapisz się na złombol. W przyszłym roku podobno Sycylia

marian212 Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2015-08-28 03:04:41 /

ja w pazdzierniku jade na majorce mieszkanie remontowac klijentowi przejazd gratis 3 tygodnie pracy za dobre pieniadze ktos chetny????:)

cichymk Dokładna lokalizacja na mapie / 2015-08-28 06:23:07 /

Wielkie dzięki za wszelkie porady, będą mi bardzo pomocne (innym razem) :)

Paramaribo / 2015-11-30 21:08:33 /

Może powiesz: czy jesteś kobietą czy mężczyzną ?
Sorry, mnie interesują tylko kobiety, pojechać mogę ?
warunek: podaj wagę i wzrost? jeżeli jesteś kobieta.
Pozdrawiam

zenonDWR / 2015-11-30 22:12:53 /

Zenek ...aż normalnie opad :P

SKUN_3M Dokładna lokalizacja na mapie / 2015-11-30 22:41:32 /

E, byłem tam.

JaMan Dokładna lokalizacja na mapie / 2015-11-30 22:43:30 /

Przecież pisze wyraźnie, że Para ;)

Mysza liil (EM) / 2015-12-01 06:00:06 /

na moją prowokację ,, autor-ka ,, nie odpowiedział-a ,,.
To wygląda tak. Ktoś zakłada konto, bez wypełnienia profilu. Rzuca hasło. Dalej dyskusja. Tylko: po co, skoro nie wiemy z kim rozmawiamy?
zakładam, że ogłoszeniodawca jest kobietą, bo jest zniewieściałe w treści lub
jest dzieckiem, ogłoszenie pisze jego mama
jest osobą przykutą do łóżka, paraliż itd., i ma marzenie
każdy zdrowy, pełnoletni, jeżeli nie potrzeba paszportu, wizy, jedzie teraz gdzie chce i kiedy chce. Potem loguje się, wypełnia dokładnie profil i opisuje tak jak robią to inni.

zenonDWR / 2015-12-02 08:14:22 /

Już całkiem niedawno z tego konta szła reklama jakiejś stronki ;) ale wycenzurowana ...

MikeB4 Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2015-12-02 18:23:12 /

To jest ciekawa propozycja wyprawy! Maluchy dają radę, to dlaczego nie Fordy? Start 1.07.2025, 2 tyg i niemal 4 tys km do pokonania, a to musi robić wrażenie :)

Osobiście nie darze szczególną sympatią Fiatów 126, bo nigdy nie posiadałem, a prawko robiłem na 125p, ale sama idea takiej wyprawy jest ciekawa.

98 aut, a każdy kierowca zabiera sobą zapas gratów, które się najczęściej psują w ilościach niemal hurtowych, to można śmigać ;)

Chinodios / 2025-06-26 12:08:18 /

No taki złombol:)

Szafa !G.O.P! Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2025-06-26 12:21:44 /

Planowanie takich wyjazdów nie jest jakoś mocno imponujące, ale wzięcie w nich udziału już tak. Na Prismę, w tym roku, mimo wczesnych zapowiedzi, nie zgłosiło się więcej osób niż jedno, pełne auto (w tym nie ja, choć, jednak, pojechałem :) ).

Prisma 2023- prawie 2k km
Prisma 2025- ponad 2k km

Traktujcie, drodzy Czytelnicy, tego posta jako rzucone wyzwanie- bo z tego zawsze wychodzi fajna akcja, ale jak się jedzie :)

Foto by cOke (pozdro!)

Trefl Dokładna lokalizacja na mapie / 2025-06-26 15:56:39 /

wiesz dobrze dred, że twoje wyprawy są super. To że się nie zgłosiło więcej chętnych nie wynika z braku chęci tylko z braku urlopu/kasy/możliwości wyjazdu w pewnych terminach.
Niestety pracujący na etacie mają inne możliwości. Ja na ten przykład muszę patrzeć z urlopem na innych i nie mogę brać kiedy mi pasuje.
Może jeszcze będzie okazja pojechać

wąski77 Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2025-06-26 16:37:33 /

Ale tu chodzi o coś zupełnie innego. Pomysłodawcami tej akcji dla dzieciaków są byli rajdowcy - Bielak, Zasada, Wisławski i śp. Szerla. Czyli goście pamiętający rajdy sprzed 60-70 lat, kiedy w zabawie tej chodziło nie o urwanie dwóch setnych sekundy na szutrze między drzewami, ale o dowiezienie w całości auta i załogi do mety trasy liczącej 3 albo 4 tysiaki km w normalnym ruchu drogowym ze średnią rzędu 80-100 km/h, zwykle bez przerwy. Możemy się spierać która z tych dwóch koncepcji jest bardziej nienormalna, ale na pewno żadna z nich nie pokrywa się z ideą Prisma Tours. Dowcip Wielkiej Wyprawy Maluchów polega na tym, że jedzie sobie (prawdę mówiąc: zapier....) sznur 90 albo 100 maleńkich i stareńkich kolorowych autek - wygląda to prawie jak peleton wyścigu kolarskiego. A na koniec dnia jest spęd circa 200 osób, z których większość nie widziała się ze sobą kilka miesięcy i muszą sobie wiele poopowiadać.
A Prisma to czterech albo pięciu gentlemanów przemieszczających się nobliwie wyglądającą Granią kombi, a wieczorkami popijających piwko we własnym doborowym towarzystwie. Sami widzicie, że różnica jak między maratonem ulicznym w Nowym Jorku a meczem szachowym o mistrzostwo świata. Jedno masowe, a drugie elitarne, choć oba mienią się sportem.
Pozdreaux.

KRK 4m Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2025-06-26 17:08:33 /

Mój post też, nie był od tak. Bo ja prawie 6k km zrobiłem waląc do Szkocji 126p.
Szkoda mi tylko że nie mam talentu i wizji co by ładne zdjęcia robić...

Podziwiam i kibicuje każdej takiej imprezie.
PrismaTur choć kusząca to zawsze "coś" się zdupi...

Szafa !G.O.P! Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2025-06-26 18:45:30 /

Jeszcze raz powtórzę- nie chodzi o to jako to impreza będzie, ważne by nie tylko planować, ale pojechać. Choćby o pietruszkę :)

Trefl Dokładna lokalizacja na mapie / 2025-06-27 11:33:20 /

a ja też przejechałem mnóstwo k km stary Fordem. Właściwie niczym innym nie jeżdżę. Ale w maluchu siedziałem tylko dwa razy. Raz było mi przyciasno, a drugi przyciasno, za duszno i za gorąco.

amator liil (EM) Dokładna lokalizacja na mapie / 2025-06-27 11:44:55 /

My trochę mniejsza pętelka, bo przez wyspy Alandzkie, ale i tak jest zajebiście. Pozdro z Finlandii!

Młody_wFe Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2025-06-27 17:18:04 /

Pięknie!
Fajnie, że kolejny klubowicz jedzie gdzieś.

dred Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2025-06-27 21:51:20 /

Objazd Bałtyku to moje marzenie od lat, starym Fordem oczywiście. Tylko bym zahaczył most na Sundem i Kopenhagę, a potem coś tam pewnie jeszcze jadąc przez Niemcy.

SzooGun Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2025-06-30 19:10:21 /

Miałeś okazję XD

Trefl Dokładna lokalizacja na mapie / 2025-07-01 14:09:00 /

Ja spełniam jedno z wielu...
Niestety relacji nie bedzie bo Michał nie przełknie pewnie środka transportu..

wąski77 Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2025-07-01 21:48:39 /

Wąski próbuj ;D to przynajmniej transit a nie np ducato w gnoju :D

Trójkąt Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2025-07-01 22:32:53 /

Zajebiście.
I jak wrażenia z tego magicznego miejsca?

dred Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2025-07-01 23:17:30 /

Bajka. Sceneria, cisza, brak jakiejkolwiek komercji. Czysta natura.
Miałem przejechać całą Snow Road a dojechaliśmy tylko do Braemar bo co chwila sie zatrzymywalismy.
Jechało dwóch tych, no... pedałujących - z 5 razy nas wyprzedzali...

wąski77 Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2025-07-01 23:30:40 /

Pewnie na takich szybkich kolarzówkach jak moja ;)

Trefl Dokładna lokalizacja na mapie / 2025-07-02 07:39:07 /

Pierdol stronę auta, wąski. Wrzucaj relację tutaj albo w dedykowanym wątku ;)

Curtis_Capri Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2025-07-02 09:32:19 /